Hej där alla mina bloggfans! ( I wish, tror det mest är min mamma läser det här.)

 

Nu är jag inne i tredje och sista veckan här på praktiken. Jag har ännu inte ångrat att offra mitt sportlov för att praktisera här på produktionsbolaget Mastiff. Jag trivs så bra och har svårt att förstå att jag nästa vecka ska sätta mig i skolbänken efter att ha känt mig mer som en anställd än en praktikant. Men att anordna en gala med klassen är ju inga fel det heller.

Stämningen här på redaktionen har blivit skarpare då vi har kommit igång mer med det vi gör, och trots snöstormen som yr ute har vi har blivit mer varma i kläderna och det känns som man hittat flera nyfunna vänner. Hela redaktionen, producenten , projektledaren etc. sitter vid ett och samma bord så det blir lätt att samarbeta och bolla med varann. Jag fortsätter med mitt detektivarbete och jagar detaljer kring gamla konstnärer, föremål, spännande historier hit och dit över hela världen genom tidshistorien.  Och förhoppningsvis blir jag något visare som den titel jag har här som researcher. Varje måndag har vi ett stort redaktionsmöte då alla produktionsteam träffas. Det är väldigt roligt och inspirerande att höra hur tv blir till, från scratch. Produktionerna som är igång för fullt här nu är Paradise Hotel, Let’s Dance, Bytt är bytt (alltså vår produktion) mm. Varje team berättar lite hur deras vecka har varit och vad de kommer att göra. Även om man jobbar och håller hårt fokus på sin produktion är det fint att ta del av de andra, det gör något med företagets sammanhållning tror jag.

 

Den här branschen handlar mycket om kontakter och det ena kan leda till det andra, kan man minst säga. Jag berättade i det tidigare blogginlägget att jag var med under inspelningen av Så ska det låta i höstas. Nu är jag tillbaka här och fick precis frågan i lunchrummet om jag vill vara med under inspelningarna av Let’s dance. Hur kul?!

Så tips från coachen 😉 Go out there and keep going. För om du verkligen brinner för vad du vill göra, kommer du hamna där tillslut. Några kloka måndagsord från Bella.

Ta hand om er där ute i Antarktis. Sverige är ett bra land, trots allt. Under sommartid.

Kram från detektiven