Denna vecka får ni följa mig från min praktik på Mastiff och Paradise Hotel-produktionen. Jag har rollen kontrollrumsassistent, vilket innebär att jag, som det ju hörs på namnet, assisterar kontrollrummet med diverse saker.

Jag har fått lära mig lite av alla roller i kontrollrummet och kan därmed ta över om redaktör, scripta, ljudtekniker eller kameraoperatör behöver lämna sin plats för en stund. Men jag kan också behöva springa in i ”huset” och byta myggor på deltagare, fixa spellistor inför kvällens fester, döda spindlar eller smörja in deltagare i solcreme. Det sistnämnda tillhör dock inte vanligheterna haha.

Det bästa med rollen är att jag får göra så mycket olika saker. Att vara kontrollrumsassistent innebär inte att man bara sitter inne i kontrollrummet hela tiden utan man får räkna med att hjälpa till med det mesta på set. Jag är ju en av få på plats som inte hela tiden måste fokusera på skärmarna och vad som sker inne i huset.

Jag rekommenderar verkligen den här praktikplatsen till alla som vill lära sig hur en stor realityproduktion går till och samtidigt komma iväg från Sverige ett tag. Produktionen är underbara, det är solgaranti, god mat och wowfaktor!

Det finns flera praktikroller beroende på vad man är intresserad av men just min roll skulle jag rekommendera för den som vill ha en inblick i hur en realityinspelning går till på plats och är öppen för att hjälpa till där det behövs, samt den tekniskt intresserade då det finns stora möjligheter till att lära sig mer om exempelvis ljud och shading.

Men nu är det dags för Parcermoni! Hejhej!

Jessica Åkerblom, TV2