Torsdagen 23 mars 2017, blogg.se. Ännu en dag på praktiken är avklarad. Det är alltid lika härligt att kliva in i den stora receptionen och möta resten av medarbetarna. I vanliga fall så sitter de som jobbar på blogg.se två våningar upp. Men eftersom vi är två praktikanter numera så funkar repan bäst att sitta i. Det är helt enkelt lättare att kommunicera där nere. Idag fick vi dock flytta iväg till köket en sväng då de skulle hålla i ett möte där vi vanligtvis sitter. Det bästa är ändå de ”små” svarta högtalarna som står både i repan och köket. Här spelas det musik hela dagarna vilket bidrar till en grymt härlig arbetsstämning. Innan hade jag nog lite föreställningen om att alla skulle hålla sig lite för sig själva och att det skulle vara sådär stelt som det kan vara på redaktioner. Men det är verkligen raka motsatsen. Det är liksom aldrig jobbigt att gå dit och dagarna mer eller mindre flyger iväg!

rodegradin_blogginlägg_23mars_01

Jag är inte den som brukar få skrivkramp men de senaste dagarna har det stått lite stilla i hjärnkontoret. Då är det skönt att ha grymma handledaren Elin som stöttar upp och inspirerar till nya artiklar. I slutändan så det är lite samma tänk som för en journalist. Vad är läsvärt, vad är aktuellt just nu och hur kan jag rikta det till målgruppen på rätt sätt? För oss handlar det om att göra det roligt, rappt och lättläst. Vilket passar mig så mycket bättre än att sitta och skriva rena nyhetsartiklar. Min uppgift som journalist är att samla och förmedla information, men sen finns det olika sätt och områden att göra det på. Arbetet är dock detsamma, vare sig det handlar om 5 anledningar till att äta matlåda eller terrorattacken i London.

Ett av de roligaste delar med att få vara med bakom kulisserna här är de reaktioner vi får från bloggare som har blivit publicerade på startsidan. Hur något så litet kan ge någon annan så mycket! Men jag förstår dem. Vare sig man bloggar för en stor skara läsare eller för sig själv så är det mycket tid man lägger ner för att fortsätta producera läsvärt innehåll. Att få bekräftelse på att någonting är bra är det bästa man kan få. Sanningen är den att vi på redaktionen blir minst lika glada. Utan alla härliga bloggare som bjuder på bra och läsvärda inlägg så hade vi inte haft någonting att lägga ut. Det är ett enda stort teamwork här på portalen!

rodegradin_blogginlägg_23mars_02

Var bara tvungen att få med de här stora muggarna som man mer eller mindre kör ner hela ansiktet i så fort man ska ta en klunk. Har alltid en temugg bredvid datorn när jag jobbar. Perfekta bränslet när man blir lite seg i huvudet efter alla stillasittande timmar bakom skärmen. Förhoppningsvis har jag någonting roligare att bjuda på i nästa inlägg, men det här gestaltar verkligen en vanlig dag på kontoret. Härligt häng, roliga artiklar – och några koppar te!

Rode Gradin, J2