Tisdag 12/2 Breaking News. Dagen började med lite sovmorgon så jag behövde inte infinna mig på filmhuset förren 12.00, det tyckte jag och mitt ”fixargäng” var skönt. Men vad är det jag gör på på filmhuset och Breaking News? jo jag är en fixare.

En fixare är lite av en allt-i-allo. Jag ska se till att det finns fika, middag och att kylarna är ständigt är fyllda. Men vårt största ansvar är rekvisitan och studion. Vi vet sällan hur våra dagar ser ut, en timme innan sändning kan redaktionen få för sig att vilja ha en giraff i studion, då är det vår uppgift att fixa det. Det är snabba puckar, man är ofta ute på jakt efter rekvisita.

Vid 13.00 så var det dags för pitchmöte, det är nog bland det roligaste som händer på dagen. På dessa möten går redaktionen, som består av bland annat av ett gäng komiker, fram och pitchar klipp och andra roliga saker man hittat på nätet. Efter det väljs saker ut som kommer i kvällens program. I tisdagens program så gästas vi av den pensionerade fotbollspelaren Kim Källström och komikern Messiah Hallberg.

Efter mötet vi fick reda på att vi behövde lite rekvisita till kvällens program. Slime, fish and chips och baguetter skulle inhandlas till kvällens program. Rekvisitan skulle användas i en lek med Kim och programledare Jessica Almenäs.

När klockan slår 22.00 är det skarpt läge, då är vi live i kanal 5! i den första reklampausen så ska vi in med massor av rekvisita och ut med möbler. Då är det stressigt. Men vi klarar alltid av det. När klockan slår 23.00 är programmet slut och man får gå hem. Och där har ännu dag på filmhuset passerat.

Filip Palmér, J2