Hej, nu har det blivit dags för mig att blogga från min praktik. Jag är produktionsassistent på Sommar med Ernst, och vi är just nu inne i inspelningarna av episod 2.

Denna sommar ska Ernst rusta upp en klassisk skånelänga, så vi håller till på fantastiskt vackra Österlen, så jag kan inte klaga på miljön eller utsikten mellan mina hämtningar, lämningar och handlingsrundor, som ju är en del av mina arbetsuppgifter. Utöver det så är jag ansvarig för kontakten med cateringföretaget där vår lunch hämtas, samt kontakten med vårt boende och självklart så är jag fikaansvarig också, det är många kannor kaffe man får brygga som prod.ass.

Annars så består min roll i att hoppa in där behovet behövs, igår fick jag hjälpa till i trädgårdslandet och idag fick jag hoppa in och måla en stund. Sommar med Ernst består nämligen av ett ganska litet crew, och på plats under inspelningarna är det endast 13 personer som mest, samt extern hjälp vissa dagar av hantverkare mm, så alla i teamet hugger in och hjälper till med renoveringen när det behövs. Det kan med andra ord bli ganska tunga dagar ibland, men det är alltid väldigt go stämning och jag kom väldigt snabbt in och blev en i gänget, så vi har det väldigt roligt även dom dagar då det är lite tyngre att göra. Jag trivs jättebra!

Innan jag började här på Ernst så var jag scripta på Paradise Hotel, och man kan minst sagt säga att kontrasterna på dessa produktioner är rätt stor, vilket jag tycker är superkul. Från att övervaka vilda fester i Mexiko till att följa Ernst plantera pelargoner och sy gardiner, otroligt kul hur varierande det kan vara att jobba med tv.

Mitt intresse ligger mycket i innehållsbiten, så jag kommer att få följa producenten (som även inslagar i denna produktion) vid vissa moment och se närmare på hur han arbetar, vi kommer även att gå igenom manus och pratar djupare om den delen. Tyvärr är det oftast mest att göra så här i början, och det kan lätt bli lite rörigt framförallt dom första två veckorna på grund av att det t.ex kan vara strul med elen eller att vattenledningarna plötsligt “ger upp” och slutar fungera, så jag och producenten har inte hunnit med det riktigt än. Men lite längre in i projektet så kommer vi att hitta tid för det, och det ser jag verkligen fram emot.

Just nu jobbar jag närmast koordinatorn och vi kommunicerar hela tiden om vad som behöver göras mm, så jag har ändå fullt upp. Jag har redan nu fått lite extrauppgifter från honom och projektledaren utöver mina andra uppgifter så det känns bra att dom har förtroende för en och känner att man klarar av lite extra jobb.

Nu ska jag och ett gäng från teamet se senaste avsnittet av Game of Thrones, som har blivit lite av en tradition på måndagar när senaste avsnittet släpps. Spännande!

Hej svejs!

Victoria Malmqvist, TV2