Hej där! Emma här! Jag pluggar tv-produktion och är just nu inne på min fjortonde praktikvecka. Jag hade inte räknat veckorna förrän nu och det är faktiskt helt galet att jag inte varit i skolan på så länge.

Mina första 10 veckor praktiserade jag på produktionsbolaget Mastiff som produktions-assistent (eller prodass tv-mun) på Paradise Hotel. Jag kan ärligt säga att det är bland de roligaste jag gjort i hela mitt liv. Som prodass jobbar man väldigt nära projektledaren och resten av ledningen och fixar allt från taxibokningar och matplanering till att hålla sladdar på inspelning och ta hand om deltagare. Du är verkligen spindeln i nätet som ska vara beredd på att fixa det mesta och gärna under tidspress. Det låter inte jättecharmigt när jag beskriver det såhär men om man gillar att va där det händer och få mycket ansvar (som jag) så är det oftast väldigt roligt.

Jag hade ett par ganska lugna veckor på Mastiffs kontor i frihamnen innan vi åkte ner till Mexico och började inspelningen vilket jag tyckte var ganska tråkigt i stunden, men så här i efterhand förstod jag vad alla menade med att ‘’vi kommer ha mest att göra på plats’’. För det fick vi. Att vara med i produktionsledning under en utlandsproduktion kräver att du inte är petig med arbetsuppgifterna. Mina första dygn i Mexico körde jag ca 3-4 timmar bil om dagen. Jag inventerade, laddade och fyllde på saldo på ca 70 knappmobiler till all personal. Jag fick även frågan ‘’Emma skulle du va bekväm med att dra all mat-info för alla på välkomstmöte?’’. OCH utöver allt det här fick jag besök av en livs levande skorpion, i min dusch 🙂

 Fortsättning följer.

Emma Hultin, TV2