Hej!

Ganska morgontrött och lite post-feberhängig satte jag mig ner vid en stol i Storyfires rymliga lokaler på Linnégatan med en kaffe i handen och inväntade morgonmötet.

Producenterna gick igenom projekten som låg framför och min handledare hade hand om en reklaminspelning för Stena Line i Göteborg. Han började gå igenom projektet och berättade vilka som skulle med från kontoret osv, varpå han avslutar: ”…och den ende som inte vet att han ska med än är Andreas.”

 

Vem är då denne Andreas som sitter och skriver denna blogg?

 

 

 

Jo, Andreas heter jag som sagt. Är snart 28 år och kommer ursprungligen från Falköping, Västergötland (Tänk ”Uti Bôgda”), men har de senaste åtta åren bott i Stockholmsområdet och de senaste två åren pluggat på Kaggeholms Folkhögskola, med målet att bli frilansande TV-fotograf.

 

Tillbaks till historien: runt middagstid sätter sig teknik-assistenten Andreas i bilen och lämnar ett vårsoligt Stockholm för att köra ner till Göteborg, med en massa teknik som skulle användas. Tidigare under dagen hade jag och fotografen gått igenom tekniken och sett till att allt fanns med och funkade perfekt. Medans vi gjorde detta berättade han om när han gjorde praktik i början av hans karriär, varpå han hade fått en fejk-tegelsten med en lapp där det stod ”Bär och lär”.

”Det är den vägen alla måste gå”, berättade han.

 

Dags för tagning

 

Dagen efter började inspelningarna tidigt ombord på färjan till Frederikshavn, tanken var att hinna spela in fyra filmer under dagen så vi hade inte jättegott om tid (och jag kan lova att jag både bar och lärde mig).

 

Mina kollegor bakom kameran som håller koll på inspelningen

 

Tack och hej!

/Andreas