Förra veckan fick jag äntligen filma lite. Som jag har skrivit tidigare så är det det jag vill jobba med framöver. Så jag blev väldigt glad när projektledaren för programmet ”Sveriges bästa” frågade mig om jag trodde att jag klarade av att filma backstage-aktteasrar. Jag har ju inte haft en praktik som varit inriktad på foto. Som jag skrivit innan så har jag varit produktionsass och redaktionsass. Jag har däremot varit tydlig med att det är filma jag vill göra framöver. Så jag sa ja direkt såklart, trots att jag aldrig hade använt en FS7 innan. Men det gick bra! Det jag fick filma var alltså små klipp som ska visas inför reklam. Lite klipp på dem som ska vara med inne i studion efter reklamen.

Jag och en inslagare sprang runt backstage och filmade korta grejer med alla gäster som var på plats. Detta var under de dagar när det var ca 26 grader utomhus, och det var inte mycket bättre inne i dessa lokaler. Jag var helt slut efter de varma dagarna med en kamera på axeln. Men det var värt det, för hjälp vad kul det var! Jag lärde mig dels en ny kamera och jag fick visa för produktionen att jag kunde hantera det. Och från vad jag har hört hittills är de väldigt nöjda med det material jag filmade.

Så som en sammanfattning av min praktik har jag alltså fått göra allt från att vara praktikanten som springer och fixar fika till att få filma, som är mitt mål. Jag har lärt känna många på produktionsbolaget och jag har genom det fått jobb på Renées Brygga i sommar. Jag är väldigt glad och tacksam för min praktikplats!

Amanda Sandin, TV2