26/2 – Söndag – När sanningen inte kommer fram.

Andra dagen hemma hos familjerna. Idag åkte vi till kyrkan, gudstjänsten började 07.30(!), City Church har sin predikan på engelska på morgonen så vi var tacksamma att få vara med på den. (Är int så haj på Swahili än men det löser sig, Hakuna matata). Efter kyrkan åkte vi hem till vår ”mormor” här i Dar es Salaam, mamman till kvinnan i den familj vi bor i. Vi blev bjuden på såååå god mat! Ljuvligt! Vi må har käkat ris och kött ända sedan vi kom till Dar es Salaam men det här var något extra.

Genom den här familjen har vi lärt känna en kvinna och hennes historia berörde mig verkligen. Hon och hennes make jobbade båda som advokater, hennes man hade precis ett fall där de hade sa

Här lär sig "vårt" barn  att cykla

Här lär sig ”vårt” barn att cykla

mlat bevis för att kunna visa på korruption bland högt uppsatta i samhället. Men precis dagarna innan bevisen skulle läggas på bordet kom några och hämtade upp mannen och mördade honom för att skydda de anklagade. En fruktansvärd (!) historia som också berättar om  hur vridet samhället kan vara, här i Tanzania men också tänker jag i Sverige. Det var väldigt starkt att träffa henne och se hur hon bearbetat både sin sorg och vad jag antar sin besvikelse på samhället. Hemskt när sanningen inte får komma upp till ytan.

Nu är vi påväg hem till vårt lilla radhus igen, spännande att utmana sig i att inte ha alla bekvämligheter som man är van vid. Det är väldigt nyttigt att göra en resa i ett land som är väldigt olikt sitt eget.

Vi hörs! Kram Hanna

 

Hanna Bertilsson